ambulanta culturala gala microfonul de argint

Gala microfonul de argint

Muzicianul si artistul bijutier Emil Kindlein a scos la lumina primele trei microfoane realizate din argint. Ineditul concert a avut loc la Sinagoga din Cetate.

Timisoreanul Emil Kindlein a prezentat in premiera mondiala primele sale microfoane realizate “handmade” din argint. Trei dintre operele sale s-au aflat pe scena amenajata in Sinagoga din Cetate, pentru un concert de rock si folk de cea mai buna calitate.

ambulanta culturala gala microfonul de argint

Microfoanele au fost realizate printr-un procedeu complex ce presupune o metoda traditionala de realizare a bijuteriilor. Pentru realizarea unui microfon artistul a folosit pana la 500 de grame de argint.

Operele au fost realizate de la zero, incepand cu turnarea, laminarea, instalatia electronica, pana la probe si inaugurarea lor in concert.

Realizarea microfoanelor reprezinta incununarea experientei a trei generatii ce impletelste mestesugul de bijutier, tehnica electronica si arta muzicala. Emil Kindlein a mostenit mestesugul de la bunicul sau, care a fost un celebru artist bijutier si ceasornicar la Lugoj.

Articol de Stefan Both – redactor Adevarul – Premiera mondiala la Timisoara: concert inedit cu microfoane de argint

Leave a Reply